Ceas mecanic sau quartz

December 7, 2017 0
Ceas mecanic sau quartz

Ca sa iti poti alege un ceas de mana care sa te poata face sa te declari cu adevarat multumit de el, e important sa urmaresti cateva aspecte, care te vor indruma catre un produs pe care nu il vei regreta ca l-ai cumparat, nici acum, nici dupa multi ani, deoarece, daca il vei alege corect, il vei avea ani de zile alaturi de tine, zi de zi.

Render_VRT1.2-600x600

Alegerea ceasului

In cazul in care vrei un ceas de mana care sa poata cronometra timpul, e recomandat sa iti cumperi un model care sa aiba cronograf, acesta avand un mecanism care poate sa masoare intervale relativ scurte de timp. In cazul in care practici anumite sporturi, ti se potriveste mai bine un ceas care sa aiba o etanseitate cat mai buna.

Daca crezi ca va dura sa iti formezi reflexul de a intoarce ceasul sau ca nu te vei putea obisnui cu acest aspect, poti sa alegi un ceas quartz, deoarece acesta nu trebuie sa fie intors. Exista, totusi, si ceasuri mecanice automatice, acestea putand sa se intoarca singure, datorita miscarilor inregistrate de mana ta.

Pentru persoanele care considera precizia ca fiind factorul determinant, atunci, cronometrul, un ceas cu foarte mare precizie, este perfect pentru ele. Tehnologia folosita de cristalele de quartz iti ofera un instrument superior pentru a masura timpul.

Afisajul e un alt aspect important. Ceasul care dispune de afisaj digital iti va prezenta timpul utilizand cifre ori digiti, in timp ce un ceas cu afisaj analog are indicatoare care se vor roti peste un cadran cu numere. Pe afisajul digital pot sa fie incluse si alte informatii, ca alarma, data, cronograful, alt fus orar etc. Un afisaj de tip analog iti va prezenta ora exacta in modalitatea cea mai usoara de inteles, fiind necesar doar sa te uiti la pozitia pe care o au indicatoarele sale.

SKU108855-7

Ceasul mecanic e alcatuit din roti dintate, arcuri, subururi, pinioane si multe alte obiecte similare, care se pot asemana cu un mic atelier de ceasornicar de pe vremuri. Aceste elemente se vor invarti, balansa, oscila etc, facand ca ceasul sa arate exact ora. Intoarcerea unui astfel de ceas poate sa fie manuala sau automatica.

Ceasul quartz a aparut mai recent, in Japonilor anilor 1970, spre deosebire de ceasul mecanic, a carui tehnologie dateaza inca din anul 1770. Ceasul quartz a afectat mult afacerea cu ceasuri elvetiene, datorita practicarii unor preturi mult mai mici. In plus, acestea sunt si mult mai precise.

Ca sa poti sa deosebesti usor intre un ceas de mana quartz si un ceas de mana mecanic, poti sa analizezi secundarul. In cazul in care acesta avanseaza in mod cursiv, atunci, ceasul respectiv e mecanic. In plus, daca va avansa in pasi de cate o secunda, atunci, e vorba de un ceas cu mecanism quartz. Bineinteles, poti sa gasesti si exceptii, in care secundarul actioneaza invers la aceste mecanisme, dar acestea sunt foarte rare.

Alege-ti un ceas de mana bun si care sa ti se potriveasca chiar acum, bucurandu-te de preturilor accesibile pe care le au aceste dispozitive in prezent. Vizualizeaza ofertele la ceasuri de mana pe oferte.club

Leave A Response »