Seiko Prospex Kinetic GMT SUN023, combinatie de culoare si functionalitate

January 29, 2016 0
Seiko Prospex Kinetic GMT SUN023, combinatie de culoare si functionalitate

Daca esti ratacit oriunde in lume si trebuie sa iei cu tine un singur gadget, care ar fi acela? In timpurile noastre, probabil mai toata lumea ar raspunde ca un telefon sau un GPS, insa daca ne gandim la perioada de viata a bateriei in cazul acestora, am putea sa ne dam seama ca nu putem ajunge prea departe cu ele. Iar daca pe locurile din frunte se afla si varianta unui ceas, Seiko Prospex Kinetic GMT SUN023 poate fi una dintre cele mai bune alegeri.

ceas

Nu doar ca producatorul japonez vine si de aceasta data cu un model excelent si multifunctional, dar ceasul este nu foarte colorat, arata bine si nu va pune prea multe probleme in ceea ce priveste bateria, deoarece vorbim despre un mecanism Kinetic.

Cu 42 de mm in diametru si o grosime de 48 mm, vorbim despre un ceas destul de mare, dar acesta sta destul de bine la mana, cel putin pentru cei care au o incheietura mai mare. In rest, carcasa este construita din otel inoxidabil, are culoarea neagra, insa si niste inscriptii numerice colorate in portocaliu, asa ca ceasul reuseste sa atraga privirile, cel putin prin contrastul pe care il ofera. Ecranul, asa cum era de asteptat, este destul de mare si luminat fosforescent in intuneric, asa cum se intampla la majoritatea ceasurilor pentru scufundatori. Unul dintre punctele negative ale modelului este insa faptul ca pana te obisnuiesti, ecranul pare si destul de aglomerat. Fiecare element are insa functionalitatea lui, asa ca totul poate fi trecut cu vederea.

seiko-prospex-sun023-6

Insemnele pentru ore sunt albe si destul de mari, in dreptul orei 5 exista si afisajul pentru data, iar ceasul mai contine si numele firmei si tipul modelului, scrise destul de mare. Asadar, multa aglomeratie, dar de aici vin si avantajele. Insemnele pentru ore sunt insotite si de niste mici inscriptii albastre, cu orele din 2 in doi. In plus, acele clasice (pentru ora, de culoare rosie, minute si secunde, albe) sunt insotite si de un alt indicator albastru. Acesta, cat si orele de aceasi culoare, arata timpul in zona de timp din care vii, in timp ce acele obisnuite arata ora acolo unde te afli. Cu alte cuvinte, poti fi in Statele Unite, dar poti sti cu precizie si cat este ceasul in Romania.

Miscarea este una pe baza de quartz, insa bateria se incarca prin miscarea mainii, avand astfel o autonomie de 6 luni. Iar in dreptul orei 2, exista un buton care, odata apasat, indica cata baterie mai este ramasa. Iar cureaua de cauciuc se potriveste cu tot ansamblul, creand astfel un aspect sportiv care nu poate decat sa impresioneze.

Pretul lui Seiko Prospex Kinetic GMT SUN023 este de 675 de dolari, dar acesta este justificat de materialele utilizate in fabricare, de numele producatorului, dar si de toate mecanismele extrem de utile cu care a fost dotat ceasul. Pana la urma este o combinatie de ceas pentru scufundari (care rezista pana la 200 m) si de indicator pentru mai multe zone de timp, asa ca purtarea lui le poate fi de mare ajutor celor interesati de calatorii si de mari sau oceane.

Leave A Response »